Select Page

V okviru projektnega tedna je skupina dijakov pod mentorstvom profesorjev Bojane Carli, Aleksandra Lazića in Tomaža Pšenice raziskovala Lizbono.

18. 12. 2022: Srečno smo prispeli v Lizbono in si ogledali simpatičen centralni del mesta, božično tržnico in poskusili znamenito slaščico “Pasteis de Nata”. 

19. 12. 2022: Danes smo so ogledali dve čudoviti palači: palačo Nacional in Peno. Čudovito. Malo nam je ponagajala oblačnost. Smo pa doživeli pravo atlantsko vetrovno vreme, ko smo obiskali najbolj zahodno točko celinske Evrope – Cabo de roca.

20. 12. 2022: Tretji dan smo imeli čez dan sonček in 18 stopinj celzija. Najprej smo si ogledali umetniški del Lizbone, najstarejši del Lizbone, katedralo in grad nad Lizbono. Nato smo se razpršili na različne konce: stadion Benfica, akvarij, živalski vrt in raziskovanje mesta. 

21. in 22. 12. 2022: Zadnje dva dni smo raziskovali center Lizbone in se družili. Ogledali smo si stolp Belen, od koder so odhajale ladje, ki so odkrivale nova ozemlja. Praznovali smo tudi dva rojstna dneva in se zabavali na terasi našega hostla, ki je imela čudovit razgled. 

Dostopnost