Select Page

Erasmus+: Here Map Makers (2017-2019)

V oktobru 2017 smo pričeli aktivnosti v novem projektu Erasmus+ z naslovom Here Map Makers. Sodelujemo s šestimi šolami iz Hrvaške, Italije, Poljske in Španije ter s podjetjem Here.
Podjetje Here se ukvarja s pridobivanjem podatkov za objekte na terenu za uporabo v sistemih elektronske navigacije in za izdelavo kart. So globalno podjetje, prisotno v več kot 70 državah. Sodelujejo s podjetji, kot so Audi, BMW in Daimler.
Prva projektna aktivnost je potekala v Zagrebu, kjer smo se sestali projetni timi, hkrati pa je podjetje Here izvedlo tečaj o izdelavi digitalnih kart in uporabi Here map Creatorja.
V naslednjih mesecih bodo učitelji udeleženci tečaja na svojih šolah izvedli usposabljanja za dijake, na katerih se bodo dijaki naučili izdelave digitalnih kart. Cilj je priprava kart z različnimi podatki, npr. o znamenitostih okoli šole in v lokalnem okolju, o naravnih vrednotah ipd.
Junija 2018 bo sledil poletni tabor na Hrvaškem, ki se ga bo udeležila skupina dijakov vsake partnerske šole; nadgradili bodo pridobljeno znanje, se srečali s sovrstniki in razvijali digitalne kompetence.

Projekt se bo zaključil maja 2019.

Koordinatorica: Maja Besednjak.

Tečaj Here Map Makers – februar 2018

Tečaj Here Map Makers – februar 2018

Srečali smo se na usposabljanju za izdelavo digitalnih kart. Cilj je priprava kart z različnimi podatki, npr. o znamenitostih okoli šole in v lokalnem okolju, o naravnih znamenitostih pd.  Gre za prvo etapo v projektu Erasmus+ Here Map Makers.

več...
Dostopnost