Select Page

Po dveh letih smo spet v živo lahko obiskali knjižni sejem. Tokrat na Gospodarskem razstavišču. Ni nas bilo veliko, a smo bili(e) tisti(e) bolj navdušeni(e). Vzdušje je bilo prav sejemsko: množica založnikov, veliko literarnih dogodkov, predstavitev knjig, ilustracij in pisateljev …

Na »glavnem odru« smo prisluhnile pogovoru o delih in prevajanju del španskega romanopisca Javierja Mariasa, o čebelah, hrani in prihodnosti, na »pogovorni postaji« so predstavljali monografiji o Slovenski Istri in dilemo pri poimenovanju tega geografskega območja. S posebnim veseljem in občudovanjem smo si ogledale razstavo izbranih ilustracij. In še in še!

Nekaj vtisov dijakinj Katarine, Lie, Katje, Taje in Maje:

“Razstava se mi zdi fenomenalna … “

“Na sejmu mi je bila všeč široka izbira, ne samo slovenskih, ampak tudi tujih knjig.”

“Všeč  mi je bilo, ker se je zbralo veliko ljudi, ki radi berejo in jih branje osrečuje. Navdušena sem bila, ko je neznana gospa pristopila k meni med tem, ko sem si ogledovala neko knjigo in mi jo priporočila naj jo preberem, saj je zelo zanimiva, še posebej, če imam rada kriminalke.”

“Nad sejmom sem bila zelo pozitivno presenečena. Res lahko najdeš ogromno knjig! Všeč mi je bila tudi razstava ilustracij, ter kotički, kjer so potekale prireditve. Sejem si bom z veseljem ogledala tudi naslednje leto.”

Dostopnost