Select Page
V nedeljo, 17. 12. 2023, je skupina naših dijakov, ki bo v naslednjih dneh raziskovala špansko Malago in okolico, začela svoje potovanje z ogledom adventnega Zagreba. 
Od tam smo se v popoldanskih urah z letalom odpeljali v prisrčno Malago, kjer smo naredili večerni sprehod po okrašenih ulicah in pojedli odlično večerjo. 

18. 12. 2023 smo se iz Malage odpravili v čudovito Sevillo, kjer smo si ogledali znano katedralo, kjer je tudi grob Krištofa Kolumba. Za tem smo se povzpeli na stolp nad katedralo, se sprehodili po ozkih uicah Seville in si ogledali Alcazar, palačo, kjer občasno domuje tudi španski kralj. Dan smo zaključili na Plaza de España, kjer smo uživali v lepih pogledih naokoli, na sončku in si ogledali nastop plesalke flamenka.

Tretji dan smo preživeli na Gibraltarju, ki sicer spada pod Veliko Britanijo. Uživali smo v sončku in zanimivem mestu, poseljenem na veliki skali, od koder sega razgled vse fo Afrike. Občudovali smo tudi nagajive opice , ki so naseljene  na vrhu Gibraltarja. 

Danes smo se sprehodili po sončnih ulicah Malage in si ogledali nekaj pomembnih zgradb v mestu. Ogledali smo si velike jaslice v mestni hiši, tržnico in popoldan obiskali muzej Piccasa.

Dostopnost